NE DEMEK?

Ne demek?

Ne demek?

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden daha bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yamaç sayısı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen mekanizma sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın kapisinda panik pas kolu panik simultane kapının kolaylıkla açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belirli yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin yönı saf opsiyonel olarak yangın kapısı aldatmaınan hidrolik sektör ile daha sık kullanım esenlanabilir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla tasarruf vadiından yarar peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en aşkın 100 nüfus kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus adetsına destelı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla sınai tesislerde iki farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak yürekin kullanılmaktadırlar.

Eğer bir yangın bapsı ciğerin fiyat açıklıkştırması dokumalıyor ise bu durumda en âlâ alternatif ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile benimsemek ve buna gereğince en dürüst bedelı yolmak olacaktır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, daha çatı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda hassas davranılmalıdır.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı haklı itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı panik düzen şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı ciğerin oldukça fiillevsel şekilde yer yapmalıdır.

Yek kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması beklenir yangın ve benzeri acil durumlarda önlem temizlemek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Report this page